torsdag 23 oktober 2014

Sötningsmedel /Sweetener

När jag lade ut länken till mitt inlägg Sockerfria chokladbollar på ett forum på facebook lade en annan medlem ganska snart ut en rapport om sötningsmedels farlighet.
http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_162583.pdf
av Professor Göran Petersson Kemi- och Bioteknik, Chalmers
Skrämmande läsning!

Så jag tar tillbaka, kanske ska ni inte baka mina chokladbollar?

Jag behöver förslag! Vad ska jag ha i dem istället för sötma? Dadlar kanske?

When I put the link Sugarfree chocolate balls on a page on facebook another member of the page pretty quickly put out a link about the dangers of sweeteners in the comments by Professor Göran Petersson, professor in Chemistry and Biotechnics at Chalemer's university in Gothenburg. Frightening reading!

So I take it back. Maybe you shouldn't make my chocolate balls?

I need suggestions! What should I add instead to make it sweet? Maybe dates?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar