tisdag 16 december 2014

LCHF köttgryta med broccoli- och blomkålsmos /Low carb meat caserole with mashed broccoli and cauliflower

Lagade en underbart god köttgryta igår! Enkel också! Här kommer receptet!

Till grytan
1 stor bit fransyska ca 600 gram (funkar säkert med annat kött också)
2 buljongtärningar (kött eller grönsak)
2 msk stark tacosås
2 msk Philadelphia ost (valfri smak, jag körde soltorkad tomat)
1 paprika
körsbärstomater
rödlök
vitlök
3dl grädde
1 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Spiskummin

Till moset:
Fryst broccoli
Fryst blomkål
Smör
Salt
Peppar
Muskotnöt
Creme fraiche

Strimla köttet, bryn och lägg över i en gryta.
Smula 2 buljongtärningar över, tillsätt grädde, creme fraiche, tacosås, Philadelphia ost och kryddor. Puttra under lock i 15-20 minuter.
Tillsätt paprika, tomat, rödlök och vitlök. Puttra lite till.
Servera!

Under tiden, koka broccoli och blomkål riktigt mjukt. Häll av.
Tillsätt smör, kryddor och creme fraiche. Kör med elvisp tills det är mos.
Servera!

Cooked a wonderful meat caserole yesterday. Quite simple to make too! Here's the recipe!

For the caserole
ca 600 gram beef I'm sure it would work with some other meet too, like chicken, or pork)
2 bouillon cubes
2 tbsp hot chilisauce
2 tbsp Creme cheese (any flavour, I had sundried tomatoes)
1 pepper
Cherry tomatoes
red onion
garlic
1 cup creme
1 cup  creme fraiche/sour creme
Salt
Black pepper
Cumin

For the mash

Frozen broccoli
Frozen cauliflower
Butter
Salt
Black pepper
Nutmeg
Cream

Cut the meat into pieces and fry them in a frying pan. Put in a caserole.
Add two bouillon cubes, the Cream, the sour creme, the taco sauce, the creme cheese and Spices.
Boil under cover for 15-20 minutes.
Add pepper, tomatoes, red onion and garlic. Boil some more.
Serve!

 In the meantime
Boil the broccoli and cauliflower until extremely tender. Get rid of the water.
Add butter, Spices and Cream. Use an Electric beater to mash.
Serve!

Yummy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar